LONN CLAY ART

Handmade since 1997.


Elk idee heeft zijn oorsprong. Dat van LONN Clay Art was een Nederlandse kunstenares Johanna Ritmeester uit 1997. Nu in 2023 wordt dat idee voortgezet door de volgende generaties, want dochter en kleindochter vormen samen het unieke duo van LONN.

Het kunstenaarsduo dat kunst maakt onder de naam "LONN" bestaat uit Nell Ritmeester en Madelon de Joode, moeder en dochter. Beiden wonen in het centrum van Nederland. Hun kunstwerken zijn opgebouwd rondom het belangrijkste materiaal, klei.


Beiden zijn geïnspireerd door de natuur, maar ook door de structuren van Alberobello in Puglia en de minimal art beweging. Deze elementen vinden hun symbiose in de kunst van LONN.


Hoewel ze van Nederlandse afkomst zijn, heeft hun werk een duidelijke internationale aantrekkingskracht, die wordt gewaardeerd door kunstliefhebbers over de hele wereld.


Zoals LONN het zelf zegt:

"Ons werk is het ene moment rustgevend en ontroerend door de serene stilte en het volgende moment activerend door de aanstekelijke vrolijkheid".

Get in touch!


Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte opvragen? Stuur ons een mail en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.